Workshops

Schilderen doet een beroep op ieders verbeeldingskracht. Met schilderen zet u gedachten om in een andere dan de gebruikelijke taal. Schilderen is uitdrukken in beeldtaal. Deelnemers moeten ineens vanuit een ongebruikelijke invalshoek naar iets kijken. U moet over uw gevoel nadenken alvorens u dit met verf op het doek brengt. De keuze van beelden leidt tot verrassende invalshoeken in de gesprekken naar aanleiding van het schilderij.

De aardigheid van schilderen is dat het zich uitstekend leent om echt samen met elkaar aan de slag te gaan. Daarom biedt JAAP KET diverse workshops aan voor bedrijven, scholen en particulieren. Een creatieve teambuilding dag of een gezellig uitje met vrienden of familie, JAAP KET maakt er samen met u een geslaagde dag van.

Izore 3

Action Painting

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: 2,5 uur
Deelnemers: 3 – 30
Kosten: € 25,- per persoon

Een spetterende workshop waarin u zich kunt uitleven! Action Painting is impulsief schilderen zonder een plan. Grondlegger Pollock gebruikte de dripping-techniek, waarbij verf op een enorm doek wordt gespat, gedruppeld, gespoten en gesmeten, met als resultaat een uitermate complex netwerk van kleurige lijnen. Het was vooral Herman Brood die het commercieel aanpakte in Nederland en er echt bekend mee werd. Tijdens de workshop wordt er in groepjes van drie personen een ontwerp gemaakt voor een onderschildering. U kunt zelf het thema bepalen. De deelnemers krijgen een wit schildersoveral aan en dragen scheenbeschermers om vervolgens met verfrollers de eerste aanzet te plaatsen. Met acrylverf, verfrollers, spuitbussen, mallen en sjablonen worden kunstwerken gemaakt. U kunt zich uitleven met verf en schildersmes al schilderend, spatterend en rollend totdat er een prachtig geheel in spetterende kleuren ontstaat. Een methode die voor velen bevrijdend werkt en een compleet nieuwe ervaring is.

Aanmelden

Samen één

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: 3 uur
Deelnemers: 8 - 80
Kosten: € 25,- per persoon

Samen één groot schilderij schilderen. U geeft zelf aan wat het thema of onderwerp voor het schilderij wordt. Het onderwerp wordt door de deelnemers terplekke in de workshop via brainstormen en schetsen uitgewerkt tot een schilderij waaraan iedereen zijn bijdrage heeft geleverd. Met pakkende hands-on voorbeelden over schilderen technieken en mengen van kleuren.

Aanmelden

Portret schilderen

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: 2,5 uur
Deelnemers: 8 - 20
Kosten: € 20,- per persoon

U schildert het portret van uw collega, klasgenoot, vriend of familelid. Na een korte hands-on inleiding over hoe u een portret opbouwt en wat maakt een portret geloofwaardig, worden er meteen een aantal belangrijke oefen schetsen gemaakt in potlood om u los te maken. Hierin kunt u verschillende composities oefenen en al schuivend met de kenmerken van degene die u portretteert tot een gelijkend of pakkend afbeelding komen. Hierna volgt het gebruik van verf en kleur, het mengen van kleuren en schildertechnieken en gaat iedereen zelf aan de slag met schilderen van het portret op doek in verf.

Aanmelden

Schilderen op locatie

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: 2,5 uur
Deelnemers: 8 - 20
Kosten: € 20,- per persoon

Buiten schilderen is het mooiste wat er is. Ergens in het mooie Friesland gaan we schilderen wat we terplekke zien. Daarbij ondersteund de docent de deelnemers bij de keuze van motieven, kleuren, uitsneden en moedigt aan tot abstraheren. Uiteraard is er de mogelijk om met de werkelijkheid aan de haal te gaan of toe te voegen waardoor het een persoonlijk schilderij wordt. Na een korte inleiding, wat is perspectief en hoe werkt het, begint ieder voor zich met schilderen.

Aanmelden

Thema schilderen “De weg naar de Toekomst”

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: 2 uur
Deelnemers: 9 – 30
Kosten: € 20,- per persoon.

Er wordt gewerkt in groepjes van drie personen die samen op een schilderdoek van 120x100cm zullen schilderen. Op het doek zijn een horizon en weg voorgedrukt. Na een korte uitleg over verfsoorten en het leren mengen van verf, overlegt men in groepjes hoe de toekomst voor hen er in beeld zal uitzien. Zo ontstaat er per groep een eigen toekomstbeeld. De schilderijen worden na afloop naast elkaar gehangen, zodat de horizon als rode leidraad door het grote schilderij loopt.

Aanmelden

01 (45)

Gastenboek op doek

Locatie: tot maximaal 100 km vanaf Leeuwarden
Tijdsduur: in overleg
Deelnemers: in overleg
Kosten: € 150,- per doek met 30 vakken

Op schildersdoek(en) van 120x100cm zijn vooraf dertig vakken geschilderd. Op een originele en creatieve manier kunnen uw gasten, vrienden, familie, klanten of collega’s hun naam schilderen. Ieder vak is een kunstwerk op zich. Een persoonlijk gastenboek voor aan de muur.

Aanmelden

Alle prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten. Indien u maatwerk wenst of voor- en/of nabesprekingen, geldt er een tarief van € 40,- per uur.